Jätku leiba!

  • Jätku leiba!: 48 00:24:33

    Jätku leiba!: 48 (08.12.2008)

    Eestlased tarbivad aastas sama palju piima kui sakslased, prantslased või poolakad. Poeriiuleil näeme kümneid erinevaid kodumaiseid piimatooteid. Mis määrab nende kvaliteedi? Kuidas seda kontrollitakse? Eesti piimapulber, või ja juust on populaarsed nii idas kui ka läänes...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 47 00:24:31

    Jätku leiba!: 47 (01.12.2008)

    Küsitlused näitavad, et turismitalu valimine sõltub ka seal pakutavast toidust. MTÜ Eesti Maaturism on internetilehele koondanud põhjaliku turismitalude andmebaasi, kust saab teavet ka toidusedeli kohta...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 46 00:24:28

    Jätku leiba!: 46 (24.11.2008)

    Põllumajandus-Kaubanduskoda tunnustab igal aastal paljusid tooteid kvaliteeditähiste - pääsukese - ja ristikumärgiga. Kui mõjus on see riiklik kvaliteeditunnustus tarbijate ja tootjate seas? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör-produtsent Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 49 00:24:51

    Jätku leiba!: 49 (15.12.2008)

    Milline teave peab olema kirjas toidukauba pakendil ja mida võivad ostjad sellest kvaliteedi või tervislikkuse kohta järeldada? Sealiha on eestlaste vaieldamatu lemmikroog olnud aastasadu. Kui tervislikud on lihatooted, mida sööme? Kuidas jälgitakse tööstustes hügieeni- ja kvaliteedinõudeid? Selgub, et ega toidufirmadest üldse eriti palju teata - kunagised populaarsed kooliekskursioonid leiva- ja piimakombinaatidesse on minevik...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 50 00:24:46

    Jätku leiba!: 50 (22.12.2008)

    Läheneb ülemaailmne kokkade olümpiamängude Bocuse D“or lõppvõistlus Prantsusmaal. Eestlased pääsevad sinna esimest korda. Enneolematu on ka selleks valmistumine. Jõulutoit ei pruugi sugugi olla vaid hapukapsad ja sealiha...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 44 00:24:28

    Jätku leiba!: 44 (10.11.2008)

    Eesti parimate kokkade gala. Toidutegu, võistlused, eesti toit kodumaistes restoranides ja välismaal. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör-produtsent Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 42 00:24:38

    Jätku leiba!: 42 (27.10.2008)

    Hommikune puder lasteaias - kes kiidab, kellele ei maitse. Lastearst ja toitumisspetsialist Mai Maser soovitab pudruhommikuid ka täiskasvanuile. Kodumaisest viljast valmistatud tooteid võiks rohkem märgata ja kasutada - näiteks toiduõli...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 45 00:25:00

    Jätku leiba!: 45 (17.11.2008)

    Peipsi kandi kaluripere kalatoidud on maitsmist väärt. Peipsist püütud kala on aga poodides vähe saada. Lohusuu rahva kodudes valminud roogade põhjal võib näha, kui palju erinevaid piirkondlikke maitseharjumusi mahub Eestisse...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 41 00:25:21

    Jätku leiba!: 41 (20.10.2008)

    Hoidiste tegemine peidab palju eesti toidu nippe, ajalugu, kombeid ja piirkondlikku eripära. Mooside valmistamine või kurkide hapendamine pole aga pelgalt lõbu - see aitab kaasa riigi turvalisusele, leiavad Kodukandi liikumise ja Roheliste erakonna liikmed, kutsudes üles moodustama Eestimaa Rahva Päästekomiteed...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 43 00:25:02

    Jätku leiba!: 43 (03.11.2008)

    Mida tehakse tööstustes toitu valmistades teisiti kui kodus? Pakendeil ilutseb kümneid lisaainete nimesid. Kui möödapääsmatu on nende lisamine? Miks kodus saab hakkama ilma lisanditeta? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör-produtsent Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 40 00:24:47

    Jätku leiba!: 40 (13.10.2008)

    Eestlased ei viitsi enam kartuleid koorida, kuid söövad kodumaist kartulit meeleldi. Müügitrend näitab, et pestud, kooritud ja pakitud kartulit ostetakse rohkem kui seda, mis otse põllult või hoidlast võetud...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 37 00:24:27

    Jätku leiba!: 37 (22.09.2008)

    Peipsi-äärsed sibulakasvatajad on üldtuntud - Lüübnitsas peetavale sibula- ja kalalaadale sõidetakse kokku üle kogu Eesti. Põnevad ja tervislikud maitsetaimed muudavad toidud maitsvamaks. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör-produtsent Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 35 00:25:27

    Jätku leiba!: 35 (08.09.2008)

    Saates räägime mahetoidust. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör-produtsent Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 31 00:25:09

    Jätku leiba!: 31 (09.05.2008)

    Eestis kasutatavate kaubamärkide täpset arvu on keeruline määratleda. Kuidas teab tarbija, millise märgi taga peitub kvaliteetseim ja tervislikum toit? Teada aga võiks, sest näiteks Ameerikaga võrreldes pakuvad Eesti tööstuste toidukauba pakendid palju rohkem teavet...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 32 00:25:34

    Jätku leiba!: 32 (16.05.2008)

    Kui taimekaitsevahendivaba on eesti toit? Kodumaise tomatikasvatuse perspektiivid. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 39 00:25:00

    Jätku leiba!: 39 (06.10.2008)

    Kui tihe on toitlustuskohtades, tööstustes ja kaubakettides konkurents kodu- ja välismaise köögivilja vahel? Millist toodet eelistab tarbija? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör-produtsent Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 34 00:25:58

    Jätku leiba!: 34 (06.06.2008)

    Toimub koolinoorte eesti toidu telekonkursi finaal. Kärdla ühisgümnaasiumi, Tallinna Rocca al Mare kooli ja Ülenurme gümnaasiumi noored viimistlevad koos tipp-kokkadega oma retsepte. Selgub võitja, kes sõidab Saksamaale Euroopa suurimale toidumessile "Roheline Nädal"...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 33 00:25:38

    Jätku leiba!: 33 (30.05.2008)

    Maaülikooli teadlaste uurimused näitavad, et taimekaitsevahendeid kasutatakse Eestis järjest rohkem. Kas müüt Eestist kui kemikaalivaba toidu maast hakkab kaduma? Mis on tarbijasõbralikum ja pakub tervislikumat toitu - kas kogu Eestit teenindav superköök või kaupluste endi väikeköögid? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 36 00:24:19

    Jätku leiba!: 36 (15.09.2008)

    Ma pole 15 aastat pidanud võtma ühtegi tabletti, kinnitab mahemaitsetaimede kasvataja ja teesegude valmistaja Liisi Kutkina. Heli Salong einestab Eesti ainsas mahetoidu restoranis Kuressaare lähedal...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 38 00:25:12

    Jätku leiba!: 38 (29.09.2008)

    Eesti koduaedades ja istandustes kasvatatakse maitsvaid ja tervislikke marju, kuid vähe tööstusi valmistab neist mahlu või moose. Eesti vaarikaid aga tasub müüa Helsingis ja imporditud vaarikaid omakorda meil...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 28 00:24:34

    Jätku leiba!: 28 (11.04.2008)

    Millist teavet sisaldavad toidukauba pakendid? Kas eesti toidukaup on säilitusainetest vabam kui välismaine? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 27 00:25:26

    Jätku leiba!: 27 (04.04.2008)

    Käsitsi valmistatakse toitu järjest vähem. Millest sõltuvad tööstuse ja suurköökide maitse- ning tooraine-eelistused? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 30 00:25:10

    Jätku leiba!: 30 (02.05.2008)

    Millest lähtuti Eesti parimate toiduettevõtete valimisel? Üleriigilisel koolinoorte telekonkursil osaleb viimane, kümnes kool. Finaali koonduvad ühisvõistluseks õpilased ja tippkokad. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 29 00:25:12

    Jätku leiba!: 29 (25.04.2008)

    Norras Stavangeris valmistutakse kokkade olümpiamängudeks peetava võistluse Bocuse d“Or Euroopa vooruks. Esimest korda kutsuti osalema ka Eesti. Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder arutleb, kas eesti toidu riiklik programm on veennud eestlasi eelistama kodumaist kaupa...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 26 00:24:57

    Jätku leiba!: 26 (28.03.2008)

    Turistid kurdavad, et eesti toitu pakutakse toitlustuskohtades vähe. Saaremaa spa-keskuste kokad aga kinnitavad ajakirjanik Heli Salongile, et välismaalased kohalikku toitu nii väga ei küsigi. Põllumajandusmuuseumi õppepäevadel selgus, et koolinoored ei tea leiva küpsetamisest suurt midagi, ehkki tahaksid teada...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 23 00:25:12

    Jätku leiba!: 23 (07.03.2008)

    Tippkondiitrid arutlevad, kui eestimaised on meie magustoidud. Jätkub koolinoorte telekonkurss ja seekord kokkavad noormehed. Piirkondlikud maitseharjumused ja toitumistavad. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 22 00:25:14

    Jätku leiba!: 22 (29.02.2008)

    Põhja-, Lõuna-, Lääne- ja Ida-Eesti teadjamad toidutegijad tutvustavad piirkondlikke maitseid, mis kokku moodustavad rahvusköögi. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 15 00:26:29

    Jätku leiba!: 15 (04.01.2008)

    Lapsed söövad oma maitse järgi valitud rukkileiba. Aga täiskasvanud? Lääne-Saaremaa pannileib on leib ja pole ka, veendub Lümanda söögimajas "Meie Maa" ajakirjanik Heli Salong. Väikesed külad, väikesed koolid ja omapära meelitavad pealinlasi maale elama, arutleb muusik Kait Tamra koos abikaasa Ave Tamraga oma Võrumaa-kodus lauda kattes...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 25 00:25:18

    Jätku leiba!: 25 (21.03.2008)

    Koolinoorte telekonkursi võistkonnad valmistavad pidulikke roogi. Lääne- ja idaeestlased võrdlevad toitumisharjumusi. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 24 00:24:55

    Jätku leiba!: 24 (14.03.2008)

    Loomingus tuleb alati juhinduda neist põhimõtetest, mis tunduvad endale õiged, leiab muusik Tõnis Mägi. Ka toidu valmistamine on Mägi jaoks looming. Saates laulavad Kärt Johanson ja Tõnis Mägi koos, kuid hõrgutava salati meisterdab pereisa üksi...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 21 00:26:39

    Jätku leiba!: 21 (15.02.2008)

    Koolinoorte telekonkursi nutikamad retseptid. Turismitalud eesti toitu otsimas. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 8 00:25:20

    Jätku leiba!: 8 (02.03.2007)

    Restorane, kus pakutaks head eesti toitu, on vähe, leiab enamik turiste. Samas on rahvusrestoranid visad tekkima, sest omanikud kardavad, et verivorst, hapukapsas ja kama võivad maailmakodanikke hoopis eemale tõrjuda...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 16 00:26:12

    Jätku leiba!: 16 (11.01.2008)

    Eesti õun viiakse Poola, Poola õun tuuakse Eestisse. Kui võimalik, sööb maestro Eri Klas sealiha ja hapukapsaid. Kas kultuuri abil pääseb laia maailma ka eestlaste toidukultuur? Pilguse mõisaproua Signe Arro ja Meie Maa ajakirjanik Heli Salong leiavad lambapraadi tehes, et renoveeritud mõisahooned avavad oma ajalooliste seinte vahel taas kohaliku toidu eripärasid...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 17 00:26:04

    Jätku leiba!: 17 (18.01.2008)

    Milline on koolinoorte retseptide esitamise telekonkursi hetkeseis? Igal Eesti piirkonnal on oma toidud. Kas ja kus neid süüa saab? Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 14 00:25:58

    Jätku leiba!: 14 (11.05.2007)

    Eestis on vaid mõni väiksem leivatehas, kus valmistatakse leiva- ja saiatooteid ainult kodumaisest viljast tehtud jahust, enamik tööstusi impordib tooret. Ülebaltimaaline kaubandus tingib, et sama maitsega leiba ja saia süüakse kõigis kolmes riigis...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 18 00:25:26

    Jätku leiba!: 18 (25.01.2008)

    Uued eesti toidu maitsed. Milline on kodumaiste toidukaupade kättesaadavus? Koolinoorte telekonkursi edasipääsejad selgumas. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 13 00:26:48

    Jätku leiba!: 13 (27.04.2007)

    Eesti on üks viimaseid riike, kus on hakatud tunnustama ja tutvustama kodumaist toitu ning selle valmistajaid. Esialgu kolmeks aastaks kavandatud eesti toidu arengukava mõttekuse üle vaieldakse ja väideldakse...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 19 00:24:18

    Jätku leiba!: 19 (01.02.2008)

    Vanad uued eesti toidu maitsed. Eesti toidukaup vs välismaine kauplustes. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 20 00:24:20

    Jätku leiba!: 20 (08.02.2008)

    Koolinoorte telekonkursi nutikamad retseptid. Riigi roll eesti toidu tutvustamisel. Saatejuht Ragnar Kond, režissöör Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 7 00:26:58

    Jätku leiba!: 7 (23.02.2007)

    Toome ekraanile osakese eesti toiduga kaasnevast glamuursemast poolest ja tipptegijaist, sest on ju gurmaan peidus igas eestlases. Pidupäevade puhul ei vitsutata ega jooda lihtsalt mida iganes, vaid lauale laotatakse valge lina ja selle peale head-paremat...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 10 00:26:51

    Jätku leiba!: 10 (23.03.2007)

    Säilitusainevaba mahl, mineraalvesi, õlu, hea vein või pits viina on ikka kuulunud eestlaste toidulauale. Samas, neid jooke valmistatakse pea igas riigis. Milline on eesti joogikultuuri eripära? Mida ja kui palju eestlased joovad? Mille järgi valida tervisesõbralikku jooki? Erinevad janukustutajad moodustavad ka suure osa eesti toidukauba ekspordist...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 12 00:26:39

    Jätku leiba!: 12 (20.04.2007)

    Kuidas ja kus ning millist toitu külastajaile pakutakse, mõjutab mitte ainult turismitalu või restorani käivet, vaid ka eesti toidu eksporti. I-punktid peaksid jagama eesti toidu pakkujate kohta põhjalikumat teavet...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 11 00:26:51

    Jätku leiba!: 11 (06.04.2007)

    Mida teha aedades ja istandustes kasvavate marjadega, kui enamik tööstusi eelistab toormena kasutada välismaalt pärit kontsentraate? Eesti Maaülikooli teadlased leiavad, et kodumaisel marjakasvatusel on tulevikku küll...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 9 00:26:51

    Jätku leiba!: 9 (16.03.2007)

    Vana hea eesti toidu maitse eripära tuleb tänapäevase kulinaaria võtmes rohkem esile tuua, kinnitas ühes Jätku leiba! saates tippkokk Dimitri Demjanov. Heaolusead, lihaveised ja lambad võiksid eestlastel aidata Prantsuse või Itaalia tuntud ja tunnustatud köökidega pisutki konkureerida...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 6 00:25:58

    Jätku leiba!: 6 (16.02.2007)

    Piimatootmine moodustab suurema osa Eesti toiduainetööstusest ja toiduekspordist. Samas on kodumaiseid piimatooteid välisriikide poodides keeruline leida, sest käivet andev piimapulber suunatakse mitte kauplusse, vaid ümbertöötlemisele...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 4 00:26:02

    Jätku leiba!: 4 (02.02.2007)

    Kokk olla on populaarne ja tulus, kinnitavad kutsekoolinoored. Kas Eestis pakutav toidualane haridus vastab turukonkurentsi karmidele nõudmistele? Kuivõrd arendab õpe edasi eesti toidu maitset ja traditsioone? Toit moodustab viiendiku kogu Eesti töötleva tööstuse toodangust ja 5% ekspordist...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 5 00:26:50

    Jätku leiba!: 5 (09.02.2007)

    Eesti kalanduses valitseb paradoksaalne olukord - poodides on kodumaist kala vähe saada ja selle tootmine moodustab vaid kümnendiku kogu riigi toiduainetööstusest. Samas kolm neljandikku kalatoodangust eksporditakse, ent Vene turu suure osatähtsuse tõttu on see äri väga haavatav...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 2 00:26:56

    Jätku leiba!: 2 (19.01.2007)

    Kas arvamus, et eesti toit on kvaliteetne, tervislik ja saasteainevaba tugineb eestlaste eneseuhkusele või suudavad tootjad ja teadlased anda põhjendatuma hinnangu? Seto tšäimajas Vene piiri ääres teevad paljud peatuse, et maitsta ehtsat eesti toitu ja nautida mitte ainult söömist...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 1 00:25:57

    Jätku leiba!: 1 (12.01.2007)

    Kas eestlased muutuvad hamburgeri- ja kokarahvaks või eelistavad eesti toitu? Kas ja miks on seda kasulik süüa ning kust seda saab? Saates selgub, et paljud eestlased ei tea toitumissoovitustest midagi, kuigi kulutavad kolmandiku sissetulekust toidule...

    Loe lähemalt

  • Jätku leiba!: 3 00:26:17

    Jätku leiba!: 3 (26.01.2007)

    Väiketootjate toidukaup on eestimaisem, maitsvam ja kvaliteetsem kui suurtööstuste oma, arvavad paljud ostjad. Ometi on seda suurtest poodidest vähe saada. Miks, küsime kaubakettide juhtidelt, turuomanikelt ja väiketootjailt...

    Loe lähemalt

Kokku: 50 | Näita esimest lehte

;