ERR-i arhiivis sisalduvate materjalide autoriõigused kuuluvad ERR-ile või on ERR-il luba nende kasutamiseks. Materjalide kopeerimine, muutmine, levitamine, üldsusele suunamine nt sotsiaalmeedias, blogides või veebikanalites on ERR-i loata keelatud! Isiklikul mitteärilisel otstarbel on lubatud arhiivikirje lingi jagamine.

Jüri Üdi klubi: Kõhukummardajate silmailu ehk elamusliku toidu esteetika

Saada link

Media

Sarja pealkiri: Jüri Üdi klubi
Osa nr.: 46
Kestus: 00:53:25
Indeks: 2012-002824-0046
Režissöör: Radsin Maire
Esmaeeter: 27.02.2012
Kategooria: Kultuur → kultuurielu analüüs
Püsiviide: vajuta siia
00:00:00 saatepea: Jüri Üdi klubi
00:00:21 STUUDIO üpl, külalised kohal, baarmen Erki Laur alustab: "Siin klubi algusfaasi sees..."
00:01:07 Erki Laur tutvustab oma külalisi ja seejärel teevad seda ka Karl Martin Sinijärv ja Rein Pakk.
00:02:38 Baaripukk. Küsitleb Erki Laur. Aina Rüütel (subt: fruktodisainer) - mängib toiduga e teeb juurikaid ilusaks. Kus õppis, kust ideed?
00:04:40 Rein Pakk: hobi ja töö. Imre Sooäär (subt: helilooja ja muusik) ja Heiki Lepist (subt: india restorani peakokk) - muusika ja kokakunst, restoraniäri. Esinemine söögiseltskonnale, nn süldimuusika, muusikavalik. Kõrvallaual disainib Aina Rüütel juurikaid...
00:12:10 Sooäär-Lepist: toit ja toidukultuur. Rahvusköök ja rahvuskultuur.
00:18:17 Imre Sooäär: toidukunst, lõhnamälud, tekstuur... Baarmen toob lauda fruktodisaini näite - porgandist käbid. Sööme silmadega.
00:21:46 Palve Imrel minna ansambli juurde klaveril oma lugu saatma.
00:22:26 "Vaikid" (I. Sooäär / I. Sooäär), laulab Marilin Kongo, saadavad muusikud Siim Aimla, Ara Yaralyan (kontrabass), Kusti Lemba (kitarr), Imre Sooäär (klaver)
00:26:28 Karl Martin Sinijärv huvitub pimesöömisest. Dimitri Demjanov (subt: gastronoomiameister): üks osa elamusest e toidu nägemine jääb ära, oluliseks muutuvad vaid maitsed, lõhnad. Iir Hermeliin (subt: teatrikunstnik) räägib samateemalisest dokfilmist saadud elamusest.
00:30:50 Hermeliin-Demjanov: kokakunst, toidu väljanägemine. Disainitud road. Maitse neitsilikkus. Avangardism toidukunstis. New Nordic. Põhjala trend.
00:35:16 Hermeliin-Demjanov: Suurte kokkade võistluse auhind laual. Jutuks serveerimine, kompositsioon ja värv, maastik taldrikul. New Nordic. Elamuskulinaaria. Baarmen toob lauale stuudios valmistatud fruktodisani näite.
00:39:07 K. M. Sinijärv tunneb huvi külaliste oma salajaste nippide vastu. Hermeliin soovitab lisada taldrikule värvi, Demjanov soovitab usaldada iseennast ja omada häid köögiriistu...
00:41:07 Erki Laur uudistab fruktodisaini tulemusi. Aina Rüütel ilustab melonit. Kandik lõigutud juurviljadega.
00:42:57 Sissejuhatus muusikapalale.
00:43:05 "Ole Sina see" (Hedvig Hanson), laulab Marilin Kongo, saadavad muusikud Siim Aimla (flööt), Ara Yaralyan (kontrabass), Kusti Lemba (kitarr).
00:46:39 Rein Pakk jätkab skandinaavia-köögi teemal. Imre Sooäär, Heiki Lepist: puhas ehe toit puhtast loodusest (Eestis söödavad oma rannakarbid). Eestlaste maitse on arenenud, perspektiiv on metsaköök.
00:51:18 Baarmen Erki Laur lõpetab: "Ühe õpetliku loo teeb teinekord veakokk..."
00:52:19 Erki Laur tänab stuudiokülalisi (üpl) ja kutsub fruktodisaini meistriteost näkitsema
00:52:39 Lõputiitrid (rull), üpl, live-muusika
00:53:18 ETV ident 2012
Faili nimi: 2012-002824-0046_0002_D10_JURI-UDI-KLUBI_KOHUKUMMARDAJATE-S.MXF
Indeks: 2012-002824-0046
Kestus: 00:53:25
Registreerimise kuupäev: 21.02.2012
Registreerimise aeg*: 2012-02-21 12:31:31
Videoanalüüsi olek: Completed

Lisa oma arvamus

Arvamuse lisamiseks logi palun sisse Id-kaardi, Mobiil-id või parooliga.
Kommentaare laetakse, oota hetk..

Tellimiseks pead sisse logima

Logi sisse