ERR-i arhiivis sisalduvate materjalide autoriõigused kuuluvad ERR-ile või on ERR-il luba nende kasutamiseks. Materjalide kopeerimine, muutmine, levitamine, üldsusele suunamine nt sotsiaalmeedias, blogides või veebikanalites on ERR-i loata keelatud! Isiklikul mitteärilisel otstarbel on lubatud arhiivikirje lingi jagamine.

Heureka: Kuidas valmib leib?

Saada link

Media

Kirjeldus

Leib on meie toidulaual väga tähtis toiduaine, kuid kui tihti sa mõtled sellele, kuidas see poodi jõuab? Seda pätsi leiba või saia, mille sa poes korvi paned, hakatakse leivatehases valmistama juba eelmisel päeval. Kuid see ei tähenda, et sa saaksid vana leiva, vaid selle valmimisprotsess on nii pikk. Vaatame, kuidas erinevad leivad ja saiad valmivad ning lisaks saad ka nippe ise leiva küpsetamisega katsetamiseks. Tootja Downtown Pictures OÜ.

Samast seeriast

Vaata kõiki

Sarnased saated

Vaata kõiki

Sarja pealkiri: Heureka
Osa nr.: 9
Kestus: 00:28:16
Indeks: 2016-003415-0009
Režissöör: Mölder Liisi
Esmaeeter : 06.12.2016
Kategooria: Haridus → haridus, muu
Püsiviide: vajuta siia
00:00:00 Nonstop pildirida leivatehasest, leivapätsid + KT saatejuht Sander Loite
00:00:25 SAATEPEA: Heureka. Kuidas valmib leib?
00:00:32 Sander Loite koduköögis, ees erinevad leivatooted.
00:00:48 LEIVA KOOSTIS. Juuretise tegemine/saamine + teabetiitrid + KT Sander
00:01:44 Annely Maksan (subt: leivaküpsetaja) nõuanne kodusele leivategijale
00:02:10 Leivataigna tegemine, erinevad jahusordid + KT Sander
00:03:06 Filmikaadrid (m-v) viljapõllud, leiva tegemine, ahjusoe rukkileib, ... + KT Sander
00:04:16 vahetiiter + toidupoe leivariiulid + KT Sander
00:04:39 Barbara Pooland (subt: AS Leibur tootearendaja) - miks lisatakse rukkileivale nisujahu
00:04:54 Pakitud leib kaupluses + KT Sander
00:05:10 Leivatootmise protsess tehases Leibur. Jahukotid.
00:05:28 Filmikaadrid (m-v) viljakoristus kombainiga paarkümmend aastat tagasi, käsitsi vilja korjamine ja esimesed masinad (arhiiv 1989)
00:06:33 Leibur, leivapätsid liinil
00:06:49 TRADITSIOONILINE RUKKILEIB. Katse, milline on neljast viilust rukkileib. Näeb välja hallikaspruun, hapukas. Sander pakub kaupluses leiba maitsta. Miks pakutakse musta leiba?
00:09:22 Barbara Pooland (subt: AS Leibur tootearendaja) - must leib on nisuleib odralinnase ekstraktiga
00:09:31 Leivategu koduköögis + KR`T Sander
00:10:02 KAS LEIB ON TERVISLIK? Filmilõik (m-v) leiva tegemine talus. Rukki jahvatamine, käsikivi.... + KT Sander
00:10:26 Kärt Kontram (subt: TFTAK teadur) - miks leib on kasulik. Võileib + KT Sander leiva hapendamisest
00:11:56 Leivapätsid, leivategu + KT Sander - milliseid mineraale leib sisaldab ja kiudainete kasulikkus. Vitamiinid leivas
00:13:40 Sander sekkub vahele - leiba ei tohi külmkappi panna, miks?
00:14:29 LEIVA SÄILITAMINE. Barbara Pooland (subt: AS Leibur tootearendaja) leiva hallitamine. Kuidas leiba säilitada + KT Sander.
00:15:32 LEIVA TOOTMINE. Plaanid Leiburi tehasest, mille ahjud on juba 250 aastat leiba küpsetanud. Tootmisliinid, leivakastid.
00:16:47 Illi Pikk (subt: AS Leibur tootejuht) - tootetrendid "Rukkipala", "Mitmevilja röst" + KT Sander
00:17:47 vahetiiter + Leiburi tootmisliinid + KT Sander: juuretis, keet + Barbara Pooland - mis on keet?
00:21:03 Sander Loite Leiburis
00:21:15 LEIVA ARENDAMINE. Erinevad sorddid ja maitsed. Prooviküpsetamised. Uutest toodetest räägib Illi Pikk. Leiburis valmistatakse käsitsi palmiksaiu vaid Soome turule, meil ei ole tarbijal huvi.
00:22:41 LEIVA KÜPSETAMINE. Annely Maksan küpsetab leiba koduköögis - leivategu on üks teraapia vorm. Leivateo õpetus + KT Sander
00:24:45 Arhiivilõik (m-v, 1993) Taluleiva küpsetamine
00:25:15 Annely Maksanil taigen valmis, vormi ja kerkima. Leivavormid ahju, siis küpsenud leib lauale. .
00:26:41 Annely Maksan - teema kokkuvõte, lõputekst
00:27:18 LÕPUTIITRID + ident: downtown pictures
00:28:10 ident: ETV2
Faili nimi: 2016-003415-0009_0001_XHD_HEUREKA_KUIDAS-VALMIB-LEIB.mxf
Indeks: 2016-003415-0009
Kestus: 00:28:16
Registreerimise kuupäev: 03.11.2016
Registreerimise aeg*: 2016-11-03 17:33:24
Videoanalüüsi olek: COMPLETED

Lisa oma arvamus

Arvamuse lisamiseks logi palun sisse Id-kaardi, Mobiil-id või parooliga.
Kommentaare laetakse, oota hetk..

Tellimiseks pead sisse logima

Logi sisse